Kyllä! Meinaan kävellä Suomen läpi kesällä 2020. Täältä löydät vastauksia yleisimmin esitettyihin kysymyksiin.

Matkasta lyhyesti: Reissu sai alkunsa vitsistä, kun heitin ärsyyntyneenä puolisolleni ajatuksen lähteväni kävelemään. Koronakriisi oli tyhjentänyt kalenterini työkeikoista ja -projekteista, lisäksi kehno ajankohta vesitti juuri ilmestyneen esikoiskirjani myynnit ja kyllästyin kuulemaan työprojektiehdotuksiin vastaukseksi: ”Palataan asiaan uudestaan syksyllä, kun yrityksemme tilanne on hieman selkiytynyt!” Selvä se. Palataan syksyllä. Mietin kolmea vaihtoehtoa, jolla kuluttaisin aikaani syksyä odotellessa: jään kesäksi katsomaan Netflixiä kotiin, menen kaverin pellolle poimimaan mansikoita tai lähden sitten meneen 

Vitsit sikseen. Ajatus vaellukseen ei syntynyt ihan tyhjästä, sillä olin jo useamman vuoden suunnitellut tulevana kesänä käveleväni Espanjassa Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitin. No eipä siitäkään sitten tullut mitään, mutta onneksi Suomessakin voi kävellä! Ja näin ajatus sitten lähti kunnolla lentoon ja lähtöpäiväksi on merkitty kalenteriin 10.6. 

Seuraa Suomen läpi kävelyn blogikirjoituksia täällä.

Lisäksi voit olla mukana seikkailussa Instagramin ja Facebookin välityksellä. 

Yhteydenotot voit laittaa sivuston kautta tai sähköpostilla osoitteeseen moikka@unwind.fi.

Montako päivää reissu kestää?

Olen arvioinut matkani kestävän noin 60 päivää. Reissun kokonaispituus riippuu osittain siitä, montako ylimääräistä taukopäivää (eli ns. nollapäivää) pidän reissuni aikana. En ota liikaa stressiä – voi siis mennä reilusti yli (tai jopa vähän alle), mutta tavoitteita on aina hyvä olla. Aloitan matkani kesäkuun 10. päivä ja toivon pääseväni perille elokuun puolivälin maissa. 

Oletko kokenut vaeltaja?

En! Olen aikaisemmin tehnyt ainoastaan päiväretkiä. Enkä ole aikuisiällä nukkunut kertaakaan teltassa (lapsenakin ehkä kerran taikka kaksi). Luvassa on todellinen cityihmisen selviytymisseikkailu.

Milloin kävelet?

Aloitan kävelemisen kesäkuun 10. päivä ja olen perillä näillä näkymin elokuun puolivälin jälkeen.

Kuka kävelee?

Kävelijä (eli minäHelena Kastikainen) on 29-vuotias paljasjalkainen helsinkiläinen, yrittäjä, puhuja ja tietokirjailija. Olen aikaisemmin toiminut urallani vähittäiskaupan maailmassa mm. tavaratalojohtajana ja keväällä 2020 oli tarkoitus työllistää itseni suurimmaksi osaksi puhe- ja valmennustilaisuuksilla esikoiskirjani teemoista. Asun Helsingissä puolisoni ja kahden kissan kanssa. Kesällä 2020 tittelini on kävelijä. 

Kestääkö kunto? Paljonko kävelet päivässä?

Ei varmasti kestä ainakaan alkuun, mutta siitähän se lähtee kohenemaan päivä kerrallaan! Vaikka olenkin kävellyt joka päivä koko elämäni ajan, olen silti täysin amatööri tässä lajissa. Pisimmät kävelylenkkini normaalissa arjessa ovat yleensä noin 7-10 kilometrin pituisia. Suomen läpi kävellessä on tarkoitus kävellä noin 25-35 kilometriä riippuen päivästä ja reitistä.

Mitä kautta reissaat?

Tein reitityksen kokeneen vaeltajaystäväni avustuksella ja matka suuntaa aikalailla keskeltä Suomea. En kerro etukäteen tarkempaa reittisuunnitelmaani, sillä pidän joustavuudesta ja saatan poiketa alkuperäisestä suunnitelmastani kesken matkan. 

Missä yövyt?

Olen suunnitellut yöpyväni enimmäkseen teltassa. Saatan yöpyä myös tuttavien luona tai hotelleissa.

Mitä kulkuvälineitä käytät?

Tarkoitus on kulkea koko reitti Nuorgamiin asti jalkaisin! En ole suunnitellut käyttäväni esim. kanoottia tai pyörää. Hätätapauksessa voin käyttää autoa (esim. onnettomuuden sattuessa tai varusteiden pettäessä).

Mistä saat ruokaa? Mitä syöt? 

Kalorinkulutus tulee olemaan iso (rinkan paino lisää normaaliin kalorikulutukseen vielä lisää energiantarvetta) ja onkin tärkeää huolehtia riittävästä ravinnon saannista. Kuljen kaupunkien ja kylien läpi, joten voin syödä halutessani ravintoloissa. Ostan myös kaupungeista aina riittävästi evästä rinkkaan muutamalle päivälle. Retkikeittimellä syntyy lämpimät ateriat sitten tien päällä. 

 

Unwind-blogissa seurataan Suomen läpi kävelyä kesällä 2020!

 

Irtiotto oravanpyörästä! Dokumentoin tälle sivustolle kävelyäni Helsingistä Nuorgamiin kesäkuun puolivälistä alkaen. tarkka lähtöpäivä ilmoitetaan pian. Tervetuloa mukaan!

Seuraa seikkailua myös Instagramissa ja Facebookissa.

 

Mainos 

Seuraa Unwindia somessa!

Maksuton lukupiiri – ilmoittaudu mukaan nyt!

Läpinäkyvää sisällöntuotantoa

Tällä sivustolla kaikki kaupalliset yhteistyöt, saadut tuotteet ja affiliate-linkit ovat merkitty lukijalle läpinäkyvästi jo heti julkaisujen alkuun. Noudatamme nettisivustolla ja Unwindin somekanavissa KKV:n linjauksia vaikuttajamarkkinoinnistaMikäli julkaisussa ei ole merkintää yhteistyöstä, on julkaisussa esiintyvä tuote tai palvelu kirjoittajan itse maksama ilman kaupallista yhteistyötä. Kaikki sisällössä esiintyvät yhteistyökumppaneiden tuotteet ja palvelut ovat tarkkaan valikoituja ja sellaisia, joita käyttäisin muutenkin.